logo
WCZYTYWANIE...

RealizacjeSzczegóły

Rybnik 5

2017

 Ogród o powierzchni około 1500m2, położony na dużym wzniesieniu, w które wkomponowano budynek bazujący na układzie kilku prostych brył osadzonych na różnych poziomach. Tarasowy układ ogrodu współgra z funkcjami domu jednocześnie pozwala wydobyć  z nachylonego terenu przestrzenie użytkowe. Całość utrzymana w wąskiej gamie kolorystycznej koreluje z budynkiem i jego nowoczesnymi wnętrzami. Front zaprasza obszernym otwartym podjazdem i zmyślnie ukrytą furtką ze szkła i stali. Wejście dopełnia podświetlony bambus otoczony jasnym kamieniem i szkłem. W ogrodzie obszerny taras podzielony optycznie na trzy kwadratowe strefy podporządkowane różnym funkcją. Nad jedną z stref lekka, aluminiowa konstrukcja z ruchomą żaluzją osłaniającą od nadmiaru słońca. Zaskakuje ilość murków, podestów, stopni i zakątków, którym nadano przeróżne funkcje. Duża ilość subtelnie użytych punktów świetlnych ożywia ogród nocą, a jego widok dzięki dużym przeszkleniom dopełnia wnętrza tak w dzień jak i w nocy. 

 

 

GALERIA